Met de zomer, en voor
veel atleten ook het wedstrijdseizoen, in aantocht worden de trainingen
misschien wat intensiever en/of langer. Als voorbereiding op dergelijke
trainingen eet je best een stevig, gevarieeerd ontbijt waarin de nodige
voedingsstoffen aanwezig zijn om je training optimaal aan te vatten. Dit
betekent een ontbijt dat voldoende energie (koolhydraten) aanbrengt en de maag niet
te zwaar belast, dus geen overaanbod aan vetten en eiwitten. Geen zin of tijd
om ’s morgens vroeg een ontbijt in elkaar te flansen, probeer dan eens volgend
recept voor een “overnight oats met fruit”.
Door de havervlokken
een nacht te laten weken in yoghurt of melk nemen ze het vocht op en worden ze
zachter. Het resultaat is een instantontbijt die je zo uit de koelkast kan eten
of kunt meenemen in een bewaardoos voor onderweg.
Ingrediƫnten*:
-
40 gram
havervlokken
-
75 gram
magere Griekse yoghurt (0% vet) of Skyr
-
125 ml
magere of halfvolle melk of sojadrink natuur
-
1
eetlepel chiazaad
-
1
snufje kaneelpoeder
-
1
banaan in schijfjes
-
Optioneel:
geroosterde amandelschilfers, extra vers of diepvriesfruit
Bereiding:
-
Meng in
een kom de havervlokken, de Griekse yoghurt of Skyr, de melk of sojadrink, het
chiazaad, het kaneelpoeder en de bananenschijfjes. Dek af en laat een nacht
weken in de koelkast, zodat de vlokken de yoghurt en melk absorberen.
-
Haal ’s
morgens de overnight oats uit de koelkast. Werk naar smaak af met geroosterde
amandelschilfers en/of het fruit. Voeg eventueel wat extra melk of yoghurt toe.
*afhankelijk van je
behoeftes kan je meer of minder van deze ingrediƫnten gebruiken