donderdag 2 mei 2019

Tip van de week


Met de zomer, en voor veel atleten ook het wedstrijdseizoen, in aantocht worden de trainingen misschien wat intensiever en/of langer. Als voorbereiding op dergelijke trainingen eet je best een stevig, gevarieeerd ontbijt waarin de nodige voedingsstoffen aanwezig zijn om je training optimaal aan te vatten. Dit betekent een ontbijt dat voldoende energie (koolhydraten) aanbrengt en de maag niet te zwaar belast, dus geen overaanbod aan vetten en eiwitten. Geen zin of tijd om ’s morgens vroeg een ontbijt in elkaar te flansen, probeer dan eens volgend recept voor een “overnight oats met fruit”.

Door de havervlokken een nacht te laten weken in yoghurt of melk nemen ze het vocht op en worden ze zachter. Het resultaat is een instantontbijt die je zo uit de koelkast kan eten of kunt meenemen in een bewaardoos voor onderweg.




Ingrediƫnten*:
-          40 gram havervlokken
-          75 gram magere Griekse yoghurt (0% vet) of Skyr
-          125 ml magere of halfvolle melk of sojadrink natuur
-          1 eetlepel chiazaad
-          1 snufje kaneelpoeder
-          1 banaan in schijfjes
-          Optioneel: geroosterde amandelschilfers, extra vers of diepvriesfruit


Bereiding:
-          Meng in een kom de havervlokken, de Griekse yoghurt of Skyr, de melk of sojadrink, het chiazaad, het kaneelpoeder en de bananenschijfjes. Dek af en laat een nacht weken in de koelkast, zodat de vlokken de yoghurt en melk absorberen.
-          Haal ’s morgens de overnight oats uit de koelkast. Werk naar smaak af met geroosterde amandelschilfers en/of het fruit. Voeg eventueel wat extra melk of yoghurt toe.

*afhankelijk van je behoeftes kan je meer of minder van deze ingrediƫnten gebruiken