woensdag 20 november 2019

Morning routine challenge


"Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden."
"Is je lijf je lief, leef dan preventief."

Het zijn de woorden van Richard De Leth, de man van de bestseller "Oersterk".

En het gaf ons de inspiratie om je uit te nodigen voor volgend experiment: zet jezelf de komende 40 dagen elke dag 3 doelen uit onderstaande lijst en laat ons weten wat het met je doet.

Waarom nu?
40 dagen is – afhankelijk van de bron van het onderzoek – de gemiddelde tijd die mensen nodig hebben om zich een nieuwe gewoonte eigen te maken. Als je vandaag start, dan ben je tegen nieuwjaar klaar om nu eindelijk eens je goede voornemens echt vol te houden. Het is namelijk al een goede gewoonte J

Waarom deze uitdagingen?
De uitdagingen zijn een combinatie van activiteiten en thema’s waar wij bij PeakLevel voor staan. Het zijn vaak combinaties van body & mind. Het zijn activiteiten die je fitheid en gezondheid in het algemeen verhogen. Zelfs al lijkt de actie klein en banaal, de kracht zit in de herhaling!

Waarom 3 doelen op een dag?
‘It’s not about the goal, it’s about becoming the person that can accomplish that goal’ dixit Tony Robins. Het is duidelijk dat het stellen van doelen je helpt om ze ook te bereiken. Zeker als je ze ook uitschrijft. Je leert op deze manier dus op een heel speelse manier een cruciale vaardigheid die je in je leven en werk kunt toepassen. Wees daarbij mild voor jezelf. Sommige dagen zullen betere lopen dan andere. Streef ernaar om elke dag je doel te stellen en te verwezenlijken en accepteer dat elke dag anders is.



Welke uitdagingen?
Maak een keuze uit volgende uitdagingen. Je kiest zelf wat best bij je past. Probeer te variëren, doe er minstens 1 per dag en tracht te streven naar 3. Je zult merken dat hoe vaker je dit doet, hoe leuker het wordt en hoe meer doelen je vanzelf haalt.

1.      Neem ’s morgens een ijskoude douche (of minstens de laatste minuut ijskoud)
2.      Doe vandaag enkele core- of yoga oefeningen (mobiliteit, stabiliteit, kracht)
3.      Zoek de rust op in jezelf en mediteer 15 minuten
4.      Schrijf je intentie voor vandaag uit: wat wil je vandaag bereiken
5.      Drink bij het opstaan 2 glazen water
6.      Gebruik de #til (today I learned) als reminder om op te schrijven wat je vandaag hebt geleerd en je vaker zou willen toepassen
7.      Neem de tijd om bewust adem te halen volgens het 4-4-7 principe.

De volgende weken geven we telkens wat meer uitleg bij één van de uitdagingen.