woensdag 1 augustus 2018

Lu Jong Yoga voor sporters

Bij PeakLevel zit yoga al een tijdje in het aanbod zowel naar sporters als naar bedrijven.

De vorm die gegeven wordt is Lu Jong, Tibetaanse helende Yoga. Lu  Jong betekent training of transformatie van het lichaamLu Jong is een oeroud Tibetaans systeem van bewegingen en ademhalingen ter bevordering van gezondheid en geluk. 

Het zijn eenvoudige bewegingen die door iedereen uitgevoerd kunnen worden, en waarvan het effect al heel snel voelbaar is. Duursporters hebben veelal een gebrek aan lenigheid. Deze vorm van yoga is uiterst geschikt voor iemand met een gebrek aan lenigheid omdat de oefeningen geschikt zijn voor elk bewegingsbereik.
Lu Jong is dynamisch, men zit nooit lang in een bepaalde houding. Het samenspel tussen vorm en beweging is net heel belangrijk. Door de bewegingen wordt er druk gelegd op specifieke punten waar vaak blokkades zitten. Op een zachte manier wordt er gewerkt met de wervelkolom. Na een reeks bewegingen wordt een specifieke vorm van uitademen toegepast, waardoor alles wat losgemaakt werd, losgelaten kan worden. 

De effecten van Lu Jong zijn op veel vlakken voelbaar.
Voor de fysieke gezondheid: meer weerstand, uithoudingsvermogen en kracht, krachtiger zintuigen, verhogen innerlijke warmte, ...
Voor de mentale gezondheid: het helpt om de geest te balanceren en te kalmeren.
Voor de energetische gezondheid: het brengt lichaam en geest in evenwicht.

Voor sporters is het ideaal om Lu Jong in het tussenseizoen aan te leren en intensief te beoefenen.

Lessen Lu Jong worden gegeven in:

  • Sporthuis Nokere: wo 9u en 20u en do 20u45 (lessen starten eind augustus)
  • Brugge: ma 19u30 (lessen starten begin oktober)
Tijdens onze opendeurdagen op zaterdag 22/sep in Nokere en zaterdag 29/sep zijn er proeflessen. Proeflessen zijn ook mogelijk op aanvraag.


Geschreven door Karl Van Biervliet, coach (karl@peaklevel.be).